foto 4 (1)

Een huis om van te dromen

Dit is het!
Mijn droomhuis…
We hebben het gevonden.
Ik doe echt ontzettend mijn best om het niet uit te schreeuwen van blijheid. Wat een fantastisch huis! Hier wil ik wonen! Geen discussie mogelijk.

De huidige eigenaar heeft dit huis tien jaar geleden zelf laten bouwen. En dat is te zien, want alles klopt aan dit huis. De enorme keuken, de ruime woonkamer met grote open haard en openslaande deuren naar het terras met zwembad, de ruime slaapkamers, de enorme veranda met prachtig uitzicht over de omgeving.

Voor het gemak vergeet ik gewoon wat Henk, de makelaar, onderweg naar dit huis vertelde. Namelijk dat dit huis eigenlijk al verkocht is. Wat een domper.

Een paar weken geleden heeft een Duits stel een bod gedaan, de eigenaar heeft het bod geaccepteerd. En daarna? Daarna is er niets meer gebeurd. Het reserveringsbedrag van 3000 euro (zoals gebruikelijk is bij vastgoedtransacties in Spanje) is nog niet betaald en daarom staat dit huis toch nog steeds in de verkoop. Het vermoeden bestaat dat het Duitse stel de financiering niet rond krijgt.

We stappen weer bij Henk in de auto. Naast het feit dat hij ons net ons droomhuis heeft laten zien, is hij ook de meest relaxte makelaar die we tot nu toe hebben gemaakt. Geen standaardvragen over ons budget en goedbedoelde praatjes die we inmiddels al 10x hebben gehoord. Gewoon een goed gesprek waardoor hij er vanzelf achterkomt waar wij blij van worden. Ook tijdens de bezichtiging van het huis vielen er geen overbodige woorden als ‘dubbelglas’, ‘uitzicht op de berg’ (eeehm, dat hebben alle huizen hier), ‘badkamer met bad en aparte douche’.
Zoals Henk zelf zegt: ,,Je kunt zelf wel zien dat dit een mooi en goed gebouwd huis is, toch?
Hij doet me denken aan een nuchtere Spaanse makelaar waarmee we een tijdje geleden op pad zijn geweest. Hij sprak alleen Spaans en we vroegen hem hoe hij dat deed met buitenlandse klanten die geen Spaans spreken.
,,Ooh, dat is geen probleem, ze kunnen toch zelf zien wat de badkamer en wat de slaapkamer is en anders hebben we altijd nog Google translate.”
Tja, waarom zou je het jezelf moeilijk maken…

We spreken met Henk af dat we morgen weer contact hebben. Als het reserveringsgeld dan nog steeds niet betaald is, kunnen wij in onderhandeling met de eigenaar. Ik doe een schietgebedje voor het slapen gaan en hoop op het beste.

De volgende ochtend krijgen we een mailtje van Henk.
Helaas pindakaas, het reserveringsgeld is die ochtend betaald.

Jeetje, wat is dat balen zeg… Ik loop nog dagen met een katergevoel rond.

 

Heb jij dat ook wel eens gehad? Dat je dacht je droomhuis te hebben gevonden? Maar dan toch niet… Laat je reactie achter in de comments!

Share the joy
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>