Slechte service

Nog ruim een week in Nederland voordat ik weer naar Andalucia ga.
Een week alleen thuis. Ook wel eens lekker.
Alle tijd om af te spreken met vriendinnen, yogales te volgen en vooral om mijn administratie van vorig jaar bij te werken en werkdingen af te ronden.

Er is alleen een heel groot minpunt. Internet doet het niet meer.
Het ene moment luisterde ik nog gezellig naar internetradio, het volgende moment heerste er een diepe stilte in huis. Asjemenou.

Ik bel met de helpdesk van Telfort. Jahoor, een landelijke storing. Kan gebeuren, dan maar even geen administratie en werk. In plaats daarvan naar yoga, heel vervelend.

De volgende dag nog steeds geen internet. Ik besluit de helpdesk van Telfort weer te bellen. De landelijke storing is opgelost. Fijn, alleen ik heb nog steeds geen internet. De helpdeskmedewerker voert wat tests uit en concludeert dat mijn modem niet kan worden bereikt. Hij stuurt morgenmiddag een mannetje om de modem te vervangen. Ik vraag me af of dat zin heeft. Dat ding hangt er een jaar, hoe kan dat nu zo snel kapot gaan. Bovendien geeft de modem zelf heel braaf aan dat hij geen signaal krijgt. Is het niet handiger om eerst iemand naar de wijkcentrale te sturen? Nee, het protocol zegt dat eerst de modem moet worden vervangen. Ok, zucht.

Dag 3 komt inderdaad een mannetje de modem vervangen. Hij is met 5 minuten klaar en heeft het probleem niet op kunnen lossen. Ook de nieuwe modem geeft braaf aan dat er geen signaal binnenkomt.
,,En nu?” vraag ik.
,,Ik geef het door aan Telfort en als ik u was, zou ik lekker in een internetcafe gaan zitten.
Ik kijk van de man naar het raam.
“Are you kidding me?” denk ik.
Volgens mij betaal ik voor dit abonnement zodat ik lekker vanaf de bank kan internetten.

De man vertrekt weer en ik besluit gelijk Telfort te bellen met deze update.
,,Ok, dan schakelen we de technische afdeling in en sturen we een mannetje naar de wijkcentrale.”

Daarna heerst er gedurende 5 dagen (ok, dat is inclusief het weekend) vanuit Telfort net zo’n oorverdovende stilte als dat er in huis hangt. Ik bel, post berichten op het forum, stuur mails en twitter. “We zijn er mee bezig,” is het enige wat ik hoor. Op mijn vragen waar ze precies mee bezig zijn, wanneer er dan een technisch mannetje in de wijkcentrale in Amsterdam gaat kijken en of het technische mannetje soms nog moet worden aangenomen weet niemand het antwoord. ZUCHT. Horendol word ik van de helpdeskmedewerkers die enkel braaf het protocol volgen dat op hun scherm verschijnt. Ook ben ik inmiddels wel ‘uitgeyogaad’. En ben ik helemaal klaar met internetten in kroegen waar ik 3,50 voor een kopje warm water met wat slappe groene blaadjes en nep-honing mag betalen.

Op mijn laatste dag in Nederland krijg ik ‘toevallig’ een automatische mail van Telfort dat mijn factuur voor deze maand klaar staat. Impulsief stuur ik gelijk een antwoord:
Dikke doei dat ik die ga betalen!!!
Dag 8 zonder internet en ook zonder fatsoenlijke reactie van Telfort.
DOE GVD IETS!!!

En jawel, binnen 10 minuten krijg ik reactie. Ik schrik er van.
Wij zijn bezig om uw probleem op te lossen.
Op het moment dat het probleem is opgelost, kunt u een compensatie aanvragen. U dient de factuur wel te betalen, anders loopt u een betalingsachterstand op.

Ik stuur er gelijk weer een mail overheen.
Bedankt voor de reactie.
Ik waardeer het echt dat ik eindelijk een keer een reactie krijg, dus dat is een pluspuntje.
Maar als ik niet betaal, wat doen jullie dan?
Dan sluiten jullie me af?
Oh, wacht eens even, ik ben al 8 dagen afgesloten van het internet…

 

Heb jij wel eens zulke slechte service meegemaakt?
Laat je reactie achter in de comments!

Share the joy
  •  
  •  

2 gedachten over “Slechte service

  1. Ik ben gelukkig met het feit dat we bijna altijd, snel internet hebben. Leuke kroegjes, lekkere thee en wifi. En als deze zaken er even niet zijn, is eigenlijk ook dat weer een zege. #metwifiuitdetrein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>